Υλικά:
4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Κτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με το γάλα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
Βάλτε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Πρώτα περάστε μια από τις μπριζόλες από το μείγμα αυγών και αμέσως βάλτε την στο μπολ με την φρυγανιά. Φροντίστε έτσι ώστε η φρυγανιά να καλύψει εντελώς την μπριζόλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για όλες τις χοιρινές μπριζόλες.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν. Μην αφήσετε περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζονται στον φούρνο διότι θα γίνουν σκληρές.
Σερβίρετε με βραστά λαχανικά. Καλή Όρεξη!
4 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
Κτυπήστε καλά τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με το γάλα. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
Βάλτε τη τριμμένη φρυγανιά σε ένα μεγαλύτερο μπολ. Πρώτα περάστε μια από τις μπριζόλες από το μείγμα αυγών και αμέσως βάλτε την στο μπολ με την φρυγανιά. Φροντίστε έτσι ώστε η φρυγανιά να καλύψει εντελώς την μπριζόλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή για όλες τις χοιρινές μπριζόλες.
Τοποθετήστε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη σε ένα μεγάλο ταψί. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά σε κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν. Μην αφήσετε περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζονται στον φούρνο διότι θα γίνουν σκληρές.
Σερβίρετε με βραστά λαχανικά. Καλή Όρεξη!