Υλικά:
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε: λεμόνι, σκόρδο, γιαούρτι, σουμάκι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το περιεχόμενο του μπολ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αρνίσιο κρέας στο μπολ και ανακατέψτε έτσι ώστε να καλυφθεί από το γιαούρτι. Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή κατά την διάρκεια της νύκτας να μαριναριστεί.
Αφαιρέστε το κρέας από το ψυγείο και περάστε το σε σουβλάκια. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια, βυθίστε τα για λίγο σε νερό πριν να περάσετε το κρέας σε αυτά. Αυτό θα αποτρέψει από το να καούν κατά την διάρκεια του ψησίματος πάνω στην σχάρα.
Για να βελτιώσετε την γεύση του κρέατος μπορείτε πάνω στα σουβλάκια να προσθέσετε εναλλάξ και μερικά λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες, κλπ).
Ετοιμάστε το γκριλ (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια φωτιά και τον τοποθετήστε τα σουβλάκια. Ψήστε το κρέας για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας περιστασιακά.
Σερβίρετε το σουβλάκι απευθείας από το γκριλ με χωριάτικη σαλάτα, αραβική πίτα και φρέσκο γιαούρτι. Καλή Όρεξη!
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού σουμάκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε: λεμόνι, σκόρδο, γιαούρτι, σουμάκι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε το περιεχόμενο του μπολ καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το αρνίσιο κρέας στο μπολ και ανακατέψτε έτσι ώστε να καλυφθεί από το γιαούρτι. Καλύψτε το μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή κατά την διάρκεια της νύκτας να μαριναριστεί.
Αφαιρέστε το κρέας από το ψυγείο και περάστε το σε σουβλάκια. Αν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια, βυθίστε τα για λίγο σε νερό πριν να περάσετε το κρέας σε αυτά. Αυτό θα αποτρέψει από το να καούν κατά την διάρκεια του ψησίματος πάνω στην σχάρα.
Για να βελτιώσετε την γεύση του κρέατος μπορείτε πάνω στα σουβλάκια να προσθέσετε εναλλάξ και μερικά λαχανικά (κρεμμύδια, πιπεριές, ντομάτες, κλπ).
Ετοιμάστε το γκριλ (κατά προτίμηση κάρβουνα) σε μέτρια φωτιά και τον τοποθετήστε τα σουβλάκια. Ψήστε το κρέας για περίπου 20 λεπτά γυρίζοντας περιστασιακά.
Σερβίρετε το σουβλάκι απευθείας από το γκριλ με χωριάτικη σαλάτα, αραβική πίτα και φρέσκο γιαούρτι. Καλή Όρεξη!