Zero Τούρτα
Υλικά:
500 gr ανθότυρο ή αναρή φρέσκια
500 gr γιαούρτι στραγγιστό
80 gr ζάχαρη άχνη
120 gr κουβερτούρα
100 gr κουβερτούρα σε ξύσμα
1 πακέτο σαβουαγιάρ
7 φύλλα ζελατίνης
2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού
500 gr φράουλες
Εκτέλεση:
Λιώνω την κουβερτούρα, το ανθότυρο ή την αναρή και τις φράουλες σε 3 διαφορετικά μπολ. Διαλύω την ζελατίνη με κρύο νερό σε ένα μπολ για 1-2 λεπτά και μετά την διαλύω σε ένα φλιτζάνι του καφέ με ζεστό νερό. Κτυπώ το γιαούρτι και την ζάχαρη άχνη μαζί. Προσθέτω το ανθότυρο ή την αναρή φρέσκα ανάλογα. Χωρίζω το μείγμα σε 3 ίσα μέρη σε 3 διαφορετικά μπολ. Στο ένα μπολ βάζω τις φράουλες και ακολούθως χωρίζω την ζελατίνη και στα 3 μπολ κατά ίσο τρόπο. Ανακατεύω και τα 3 μπολ και στο δεύτερο βάζω την σοκολάτα και τα ανακατεύω και πάλι. Στο πιάτο στο οποίο θα σερβίρουμε την τούρτα, τοποθετώ ένα δακτυλίδι (ή αν δεν έχετε δακτυλίδι παίρνετε ένα πυρέξ βαθύ και καλύπτεται ολόκληρο το πυρέξ με μεμβράνη όπου μετά θα την μετακινήσετε απαλά). Στο δακτυλίδι βάζω μέσα την σοκολάτα και από πάνω βάζω τα σαβουαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξω και από τις δύο μεριές στον χυμό πορτοκαλιού. Ακολούθως στρώνω τις φράουλες και κάνω την ίδια διαδικασία με τα σαβουαγιάρ. Βάζω τέλος την άσπρη κρέμα και βάζω την τούρτα στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες. Αφού κρυώσει καλά αφαιρώ το δακτυλίδι και ψιλοκόβω λίγες φράουλες έτσι ώστε να καλύψω εντελώς την άσπρη οροφή της τούρτας με ψιλοκομμένες φράουλες. Τέλος ξύνω λίγη σοκολάτα από πάνω έτσι ώστε να πάρει το καφεκόκκινο χρώμα και αν θέλετε λιώνεται και 1-2 δαβουαγιάρ από πάνω.
Και είστε έτοιμοι!!!!
Τα γράμματα μεγάλωσαν
by Dinos PK