Υλικά:
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι backing powder
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτηρο (προτιμότερο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αβγό (χτυπημένο)
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Για την πρώτη συνταγή:
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αβγών
3 ασπράδια αβγών
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ελάχιστο κονιάκ
2 φλιτζάνια του καφέ ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
ξινή σως βατόμουρο
Για την δεύτερη συνταγή:
50 γραμμάρια βούτηρο
100 γραμμάρια φρέσκια κρέμα γάλακτος
λίγη βανίλια
2 κρόκοι αβγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
διάφορα φρούτα εποχής
2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτελέσεις:
Ζύμης:
Αναμειγνύετε το αλεύρι, το backing powder και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτηρο και τρίβετε το μείγμα με τα χέρια σας, ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να πάρουν την όψη του τραχανά. Ρίχνετε μέσα το αβγό και το νερό. Ζυμώνεται καλά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Στη συνέχεια, το ανοίγετε σε χοντρό δίσκο και το μεταφέρετε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 - 30 εκατοστών, την οποία έχετε βουτηρώσει καλά. Ψήνεται την ζύμη μόνη της στους 180 βαθμούς κεσίου για περίπου 15 - 20 λεπτά.
Για την πρώτη συνταγή:
Η συνταγή είναι με σοκολάτα:
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κονιάκ και αδειάζετε το μείγμα μέσα στην κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε ένα μπεν μαρί. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύεται καλά. Το αδειάζεται πάνω στην ψημένη ζύμη και απλώνετε παντού ομοιόμορφα την καρυδόψυχα. Ψήνεται στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 - 30 λεπτά και αν θέλετε σερβίρετε την τάρτα με ξινή σως βατόμουρο.
Για την δεύτερη συνταγή:
Με φρούτα εποχής:
Ζεσταίνετε το βούτηρο και το αναμειγνύετε με τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και τη βανίλια. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ρίχνετε στην κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μείγμα και το δουλεύετε ώσπου να γίνει ομοιογενές. Το αδειάζετε πάνω στην ψημένη ζύμη και σκορπίζετε κομματάκια φρούτων φροντίζοντας να πανε παντού. Πασπαλίζετε με τη κρυστάλλινη ζάχαρη και ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 - 30 λεπτά ακόμη.
Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη.
Για την ζύμη:
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι backing powder
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτηρο (προτιμότερο σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αβγό (χτυπημένο)
1 φλιτζάνι του καφέ νερό
Για την πρώτη συνταγή:
150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αβγών
3 ασπράδια αβγών
60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
ελάχιστο κονιάκ
2 φλιτζάνια του καφέ ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
ξινή σως βατόμουρο
Για την δεύτερη συνταγή:
50 γραμμάρια βούτηρο
100 γραμμάρια φρέσκια κρέμα γάλακτος
λίγη βανίλια
2 κρόκοι αβγών
60 γραμμάρια ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
διάφορα φρούτα εποχής
2 κουταλιές κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτελέσεις:
Ζύμης:
Αναμειγνύετε το αλεύρι, το backing powder και το αλάτι. Προσθέτετε το βούτηρο και τρίβετε το μείγμα με τα χέρια σας, ώσπου να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να πάρουν την όψη του τραχανά. Ρίχνετε μέσα το αβγό και το νερό. Ζυμώνεται καλά και μαζεύετε τη ζύμη σε μια μπάλα. Στη συνέχεια, το ανοίγετε σε χοντρό δίσκο και το μεταφέρετε σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 28 - 30 εκατοστών, την οποία έχετε βουτηρώσει καλά. Ψήνεται την ζύμη μόνη της στους 180 βαθμούς κεσίου για περίπου 15 - 20 λεπτά.
Για την πρώτη συνταγή:
Η συνταγή είναι με σοκολάτα:
Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη ώσπου να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κονιάκ και αδειάζετε το μείγμα μέσα στην κουβερτούρα που έχετε λιώσει σε ένα μπεν μαρί. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύεται καλά. Το αδειάζεται πάνω στην ψημένη ζύμη και απλώνετε παντού ομοιόμορφα την καρυδόψυχα. Ψήνεται στους 180 βαθμούς κελσίου για 20 - 30 λεπτά και αν θέλετε σερβίρετε την τάρτα με ξινή σως βατόμουρο.
Για την δεύτερη συνταγή:
Με φρούτα εποχής:
Ζεσταίνετε το βούτηρο και το αναμειγνύετε με τη φρέσκια κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας και τη βανίλια. Χτυπάτε τη ζάχαρη με τους κρόκους και τα ρίχνετε στην κρέμα. Στη συνέχεια, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτετε στο μείγμα και το δουλεύετε ώσπου να γίνει ομοιογενές. Το αδειάζετε πάνω στην ψημένη ζύμη και σκορπίζετε κομματάκια φρούτων φροντίζοντας να πανε παντού. Πασπαλίζετε με τη κρυστάλλινη ζάχαρη και ψήνετε στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 - 30 λεπτά ακόμη.
Και είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Καλή σας όρεξη.