ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 20 ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΚΙΑ
1 πακέτα σφολιάτα βουτύρου τετράγωνα ή στρογγυλά
1 ½ κούπα φρέσκο γάλα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 βανίλια
½ κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας κονιάκ ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζω τα σφολιατάκια από το πακέτο να ξεπαγώσουν και να μαλακώσουν.
Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη, βανίλια , βούτυρο, κουταλιά κονιάκ και ξύσμα λεμονιού.
Λίγο πριν αρχίζει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγα και ανακατεύουμε συνέχεια προς μία κατεύθυνση μόνο ( για να μην σβολιάσει) .
Την αφήνω να βράσει μέχρι να πήξει. Το βούτυρο μπορώ εναλλακτικά να το βάλω και τώρα δηλαδή με τα την πήξη του υλικού. Αφήνω λίγο να κρυώσει το μίγμα
Σε κάθε σφολιατάκι βάζω 1 κουταλιά γλυκού από την γέμιση και κλείνω . Το σχήμα μπορεί να είναι ΄της αρεσκείας μας δηλαδή σαν τυρόπιτα ή πουγκιά ή ότι επιθυμούμε .