People-Unity
Γεια σου!
Καλώς ήρθες σε μια νέα ελληνική κοινότητα,People-Unity.!
Αυτήν την στιγμή βλέπεις το forum μας σαν ένας απλός επισκέπτης. Έλα και εσύ στην παρέα μας, κάνοντας μια δωρεάν εγγραφή τώρα.
Σε περιμένουμε!!!

People-Unity

Μια νέα Ελληνική κοινότητα. Γίνε κι εσύ μέλος!
Forum version: v1.5.6

Καλώς ήρθατε στο People-Unity

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Πάστα Φλώρα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

1 Πάστα Φλώρα Την / Το Σαβ Ιαν 07, 2012 4:10 am

donald123

avatar
V.I.P. Member
V.I.P. Member


Υλικά

2 φλιτζάνια μαρμελάδα ροδάκινο ή φράουλα


Για τη βάση:
450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
125γρ. ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρά χτυπημένα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
1 πρέζα αλάτι



Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι ανακατεύουμε με κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση. Χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε και το βούτυρο. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία απαλή ζύμη.
Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι πλέον ομοιογενής και τα τοιχώματα του μπολ είναι καθαρά. Πρέπει να είναι απαλή και εύπλαστη. Αποφεύγουμε να τη ζυμώσουμε πολλή ώρα γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό αφού θα σκληρύνει η ζύμη! Της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης για να το χρησιμοποιήσουμε για σκέπασμα. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη υπόλοιπη ζύμη σε λεπτό φύλλο 4 χιλιοστών περίπου. Τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα 26-28 εκατοστών. Η ζύμη πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Κόβουμε τα περισσεύματα της ζύμης περνώντας τον πλάστη πάνω στο χείλος του σκεύους. Βάζουμε πάνω από τη ζύμη σε μία στρώση όλη τη μαρμελάδα. Με την υπόλοιπη ζύμη ανοίγουμε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες. Τις πλέκουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα.
Ψήνουμε την παστα φλωρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό και κόβουμε σε μερίδες. Σερβίρετε την παστα φλωρα σας κρύα με το τσάι ή το καφέ σας.

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

2 Απ: Πάστα Φλώρα Την / Το Σαβ Ιαν 07, 2012 4:52 am

Argyris13

avatar
Administrator
Administrator
Ευχαριστώ......ωραια συνταγή

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://people-unity.forumgreek.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης