ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ
2 λίτρα γάλα φρέσκο
1 ποτήρι σιμογδάλι ψιλό
5 αυγά
1 κουτί φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια
450 γρ. φύλλο κρούστας
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 ποτήρι ζάχαρι
1 ποτήρι νερό
3 σταγόνες λεμονιού
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρι και αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί και πριν φουσκώσει ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμογδάλι και ανακατεύω ( προς μία κατεύθυνση για να μην σβολιάσει)
Στο ταψί βάζω κάτω τα 6 φύλλα αφου κάθε φορά που βαζω φύλλο βουτυρώνω ή αλείφω με λάδι το καθένα.Ρίχνω το μίγμα το μίγμα και απο πάνω τα άλλα 6 φύλλα με τον ίδιο τρόπο ( βουτυρώνω ή ξαδώνω κάθε φύλλο). Στο φούρνο (προθερμασμένος) για 30' στους 180 βαθμούς.
ΣΙΡΟΠΙ
Βάζω το νερό την ζάχαρισε κατσαρόλα μικρή και αφήνω να βράσει. Ανακατεύω και όταν κομπιάσει ( σφίξει και πέφτει απο το κουτάλι σε κόμπους) ρίχνω σταγόνες λεμονιού και την βανίλια.
ΠΡΟΣΟΧΗ . ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ
[i]ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ